Op 1 maart 2016, heeft Labeyrie Fine Foods 100% van de aandelen van Père Olive NV en King Cuisine BV overgenomen van Financière L.M.

Père Olive NV is een Belgisch bedrijf, producent van producten op basis van verse olijven (groen, zwart, tapenades) maar ook van antipasti, sundried tomatoes en andere borrelproducten op basis van groenten. Gesticht in 1988 door Erik Maes en gevestigd in Namen, bereikte de firma een zakencijfer van ongeveer 34 miljoen Euro in 2015. België vertegenwoordigt 60% van het zakencijfer. Père Olive is vooral actief in de retail sector onder eigen merk of onder private label. Het bedrijft heeft ongeveer 130 medewerkers.

 King Cuisine BV is een Nederlands bedrijf gevestigd te Tilburg en heeft een ruim assortiment van borrelproducten waaronder olijven, houmous, antipasti, tapas en condiments. 75 medewerkers sterk, realiseert King Cuisine een omzet van 26 miljoen Euro waarvan de helft wordt geëxporteerd.

 Een groei strategie voor de activiteit aperitief en snacking

Met de twee overnames benadrukt Labeyrie zijn intentie om zich verder te ontwikkelen in het segment van het vers borrelgemak dat steeds meer werelds wordt. Dit segment kent een sterke groei en Labeyrie, door zijn merk Blini, heeft een belangrijk marktaandeel in Frankrijk.

“Père Olive en King Cuisine brengen ons een unieke know-how op het gebied van verse olijven, kwalitatief hoogstaande producten en gaan het ons mogelijk maken om ons  huidige assortiment verder internationaal aan te bieden. Wij hebben een aantal synergieën aangetroffen in onze activiteiten die het mogelijk moeten maken nieuwe producten te lanceren” zegt Pierre Yves Ballif, algemeen directeur van Blini, die verantwoordelijk wordt voor de twee bedrijven.

 Xavier Govare, President van Labeyrie Fine Foods zegt :” Deze acquisities passen in een strategie van geografische spreiding van de groep en laten ons toe een derde ”thuis” markt te vormen naast de Franse markt en Engelse markt. Temeer daar de twee bedrijven onze tak “dagelijks genieten” in Frankrijk versterken zodat deze haast een zakencijfer bereikt in dezelfde orde van grootte als onze hoogwaardige producten verkocht onder het merk Labeyrie en onze activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor bieden wij een evenwichtige portefeuille van activiteiten aan.”

Financière LM is altijd geïnteresseerd in nieuwe overname kandidaten

Laurent Menissez zegt: wij hebben het absoluut niet gezocht om de twee bijzonder mooie bedrijven, die we sinds enkele jaren in ons bezit hadden, te verkopen. Echter, Labeyrie stelde een plan voor die ons zeer interessant leek voor het management en de medewerkers van Père Olive en King Cuisine. Een industrieel project waar wij niet afkerig tegenover stonden.”

Financière LM zal verder gaan met zijn strategie tot het verwerven van middelgrote bedrijven in de voedingssector. Nieuwe dossiers worden reeds bestudeerd en Financière L.M. hoopt snel deze nieuwe investeringen te realiseren.

Financière L.M. is de investeringstak gesticht door Laurent Menissez die tot doel heeft te investeren in voedingsbedrijven. De investeringen gedaan door Financière LM hebben tot doel verschillend te zijn van de activiteiten die worden uitgeoefend door de industriële bakkerij Menissez, waarvan Laurent Menissez niet alleen de leidinggevende is maar waarvan hij tevens de meerderheids aandeelhouder is.

Met betrekking tot Labeyrie Fine Food

Labeyrie Fine Foods produceert een groot assortiment aan producten die staan voor kwaliteit en puur eetplezier. De groep is een referentie op het Europees gebied en biedt een ruim assortiment heerlijke verfijnde producten aan, beginnende met borrelproducten tot en met desserts. Als fabrikant van private label producten voor de grootste supermarkten, is de Groep ook een echte partner voor de retail.

In juli 2015, bereikte de Groep een jaaromzet van 900 M€ en telde 4100 medewerkers.